Tack för att ni skickar ut riktigt duktiga makepartister till branschen!
Kira Blaker - Professionell fotograf

Tidigare elevers framgång

Om det är någonting som säger huruvida en skola är bra eller inte så är det väl när man tittar på skolans tidigare elever och ser hur bra det har gått för dem! Här nedan ser du ett axplock av våra framgångsrika elever. Både i kortare textform, intervjuform och även i små filmklipp. Som vi brukar säga, om du är ute efter en skola där du lär dig lite om makeup – välj vilken annan skola som helst – men är du ute efter en riktig yrkesutbildning som verkligen lägger grunden och karriärsförbereder dig på bästa sätt, ja då är det här på Makeupstudion du ska studera.

Felicia Aveklew

Felicia Aveklew blev diplomerad makeupartist, hårstylist, spraytan-artist och fransstylist hösten 2016. Här berättar hon om sin utbildning och varför hon valde Makeupstudion .FÄRG College Of Makeup & Hair. I beskrivningen har hon länkat tidigare videos i serien Felicias Sminkskola – som är kopplad till utbildningen.

Helen Torsgården

STORHelenTorsgarden
Även vår tidigare elev Helen Torsgården, utbildad på Makeupstudion Education i Borlänge, är en framgångsrik bloggare. Missa inte hennes skönhetsblogg på VeckoRevyns sajt här. Dessutom har Helen nyligen öppnat en egen webbshop och den hittar du HÄR!

Nathalie Starcevic

Nathalie blev diplomerad professionell makeupartist, hårstylist, spraytan-artist och fransstylist hösten 2016. I klippen nedan kan du höra vad hon tyckte om utbildningen samt få svar på många av dina frågor!

 

Ida Kyllerman

spindelsven

Jag utbildade mig på Makeupstudion i Malmö hösten 2010, en otroligt intensiv, men rolig utbildning som jag är så himla glad att jag gick! Sedan jag gick utbildningen har jag hunnit att bli publicerad i en del tidningar, jobbat med reklamkampanjer och TV. För att plocka några uppdrag som jag tyckt varit speciellt roliga, så har jag gjort killarna i The Ark snygga, sminkat till Melodifestivalen och gjort kampanjbilder till klockmärket Daniel Wellington vid ett flertal tillfällen! Numera bor jag i Örebro och jobbar som frilansande makeupartist och skönhetsbloggare.

Hur hittade du Makeupstudion Education och vad var det som gjorde att du valde oss som skola?
Att jag valde Makeupstudion var verkligen ingen slump! Innan jag ens fick drömmen om att bli makeupartist, så jobbade jag som modell och fick träffa massor av olika makeupartister. När man blir sminkad av så många olika personer finns det vissa som sticker ut för att de är mindre bra, och vissa som sticker ut för att de är väldigt bra! Många av de som jag upplevde som särskilt duktiga kom från just Makeupstudion, vilket gav mig ett väldigt gott intryck av utbildningen. Att jag sedan kände lärarna på skolan genom olika uppdrag spelade såklart också en roll. Men jag ska ju säga att jag verkligen inte fick några frikort för att jag var kompis med läraren – tvärtom! Men det är jag glad för idag, hade jag inte fått så mycket kritik som jag fick, så hade jag inte varit så duktig som jag till slut blev!

Idas blogg hittar du HÄR!

 

Anna Wikner

11012272_10152777032542017_626902219_n

Mitt namn är Anna Wikner 22 år. Jag flyttade till Stockholm i januari 2014 med en dröm om att bli make up artist!

Jag gick en väldigt intensiv men rolig utbildning på Makeupstudion och även om jag grät nästan hela provveckan är det de roligaste 3 månaderna i mitt liv! Efter utbildningen hade jag ambitionen att direkt sätta frilans på prov och satsa allt, vilket jag också gjorde.
Jag har jobbat som Frans och brynstylist, lärt mig att tråda, make up och hårstylist, egen företagare, jag har assisterat och jag har verkligen slitit! Jag insåg att skönhetsbranschen är kostsam som frilansare och att man får väldigt lite tillbaka i början vilket ledde mig till en utbrändhet rätt fort men så kom också guldklimparna!

Jag satt en dag på Vigårda Barbeque när en person från ett skivbolag ringde – som jag tidigare hade gjort lite pro bono jobb för – och de tar ett tag innan jag fattar vad hon säger men hon ber mig att göra hår och make up för albumet till ingen mindre än Zara Larsson! Jag kunde inte tro att de var sant och jublade rakt ut. Plåtningen med Zara var intensiv och de var ca 5 hårstilar och make up på kort tid så de gällde att tänka fort och effektivt. Zara var en otroligt hjälpsam modell och väldigt lätt att jobba med och jag ser framemot att jobba med henne framöver!

Att få se sin make up på bilder överallt, Spotify, annonser, instagram osv osv är helt sjukt och så häftigt!
Idag har jag saktat ner lite, jag jobbar som eventpersonal och säljstöd för L’OREAL luxe märkena samt L’OREAL budget, jag är även anställd på Hugo Boss och frilansar till viss mån. Jag har fortfarande mål och ambitioner att bli totalt frilans men de tar tid och kraft och otrolig planering! Att vara make up artist betyder inte alltid att vara det på heltid men det betyder att man älskar sitt yrke!

 

Rasmus ”Kaleidocolours” Pettersson

Rasmus gick makeupartistutbildningen på kvällstid under hösten 2014. Redan innan han tog sin examen erbjöds han jobb som makeupartist och modell för oss på Makeupstudion Education och .FÄRG Collection. Något som han flitigt kombinerar med att bygga sitt kontaktnät via frilansjobb.Rasmus fyller konstant på .FÄRG Collections blogg med vackra sminkningar – kolla in dem här

Hur hittade du till oss och vad var det som gjorde att du valde oss som skola?
”Jag googlade och min mamma som är väldigt duktigt på att granska kritiskt hjälpte till att kolla igenom skolorna och då kände vi båda att vi fick mest seriöst intryck av den här. Sen att kontaktnätet var så stort var ju också väldigt positivt och det märkte man ju om inte annat när vi fick gå ut och jobba för Julgalan med 40 av Sveriges största artister och mängder med dansare och branschfolk.”
Du kan se Rasmus portfolio på www.kaleidocolours.com

 

Molly Jansson

IMG_3817_Molly valde att ta det spännande klivet och följa sina drömmar! Hon flyttade från Sundsvall till Stockholm på egen hand för att gå Makeupartistutbildningen på Makeupstudion Education våren 2014. Sedan hon gick ut har hon hunnit med massor inom sitt nya yrke. Bland annat att gå vårt traineeprogram som erbjuds till speciellt begåvade elever. Hon har även jobbat med tidningsjobb, filminspelningar, olika fotograferingar och shower med exempelvis Ace Wilder, Petra Marklund och mängder av andra artister. Samtidigt har hon jobbat i butik på Sephora och har nu precis blivit anställd av MAC Cosmetics.

Vad är ditt råd till de som drömmer om att jobba precis som du?
”Mitt råd är att aldrig ge upp! Sök massor av jobb, hör av dig till andra
makeupartister som kanske behöver assistenter, sminka dig själv mycket för att hålla tekniken i styr och låt dig inte knäckas av några nej. Våga misslyckas för att lära dig och var alltid ödmjuk!”
Spana in intervjun med henne som vi gjorde  nyligen:

 

Aleksander Flores Landmark

Aleksander utbildade sig till makeupartist och hårstylist 2015 i Stockholm där han idag frilansar samtidigt som han jobbar för Mac Cosmetics. Förutom mängder av modefotograferingar har han samarbetat med kunder som Elite Model Management, Black Vouge och Fashion Harp! Aleksander var en av de makeupartister som var med och sminkade till boken ”Black Vouge – skönhetens  nyanser”. Se intervjun med Aleksander där han berättar om sitt val av skola och hur det kändes under utbildningen.

 

 

 

Fler tidigare elever:

Åsa Östergren

Åsa fick via ett praktikjobb en kontakt som ledde till att hon började jobba för tidningen Vimmel, därifrån blev hon headhuntad till Plaza Kvinna där hon blev skönhetsredaktör och sminkade för en mängd modereportage. Idag frilansar Åsa under agenturen Magnolia och har gjort en mängd olika jobb som Cosmopolitan, Amelia, VeckoRevyn, Damernas Värld, Makeupstore, klientlistan är oändlig… Kolla in Åsas hemsida på www.asaostergren.com.

Åsa Östergren

 

 

 

 

(klicka på bilden för att läsa intervjun)

Linda Jönsson

Linda Jönsson

 

 

 

(klicka på bilden för att läsa intervjun)

Linda Bergquist

Linda Bergquist2

 

 

 

(klicka på bilden för att läsa intervjun)

Rasmus ”Kaleidocolours” Pettersson

Rasmus Pettersson

 

 

 

(klicka på bilden för att läsa intervjun)

Anne Hansson

Anne Hansson

 

 

 

(klicka på bilden för att läsa intervjun)

Sandra Bergqvist

Sandra Bergqvist(klicka på bilden för att läsa intervjun)

Regina Törnwall har gjort mängder med häftiga jobb, bl a jobbat på London Fashion Week under sin karriär efter avslutad utbildning på Makeupstudion. Du ser mer av Reginas jobb på hennes hemsida: www.reginatornwall.com

Isabelle Engqvist är Sundsvallstjejen som kom ner till Stockholm för att försöka sig på en karriär som makeupartist. Idag arbetar hon som brand manager och makeupartist för Everdea och är hon en av stjärnorna på Instagram med sina grymt vackra, coola sminkbilder. Hon har över 54.000 följare. Kolla in hennes bilder på Instagram genom isastarmakeup eller via hennes blogg på Damernas Värld dit hon blev headhuntad.

Emelie Ödman är Makeupstudion Educations praktikchef och genom sitt frilansjobb som makeupartist erbjuder hon våra elever mängder med olika spännande praktiker. Du kan kolla in hennes jobb här.

Sanna Johnsson gick ut vår utbildning i januari 2013. Sanna kommer ursprungligen från Härnösand men flyttade ner för att gå utbildningen hos oss i Stockholm. Idag håller hon på att skapa sig ett namn som frilansande makeupartist. Vidare kan man se hennes jobb på Instagram där hon redan har fått över 4000 följare. Sanna är ett lysande exempel på att man verkligen kan lyckas som makeupartist bara man ger sig hän.

Maria Gfrörer gick ut vår utbildning i Borlänge 2008 och har gjort jobb för klienter som: Impostor magazine, Gloss Magazine, Schön Magazine, Moderna Hem, Jahti, Kamera &Bild, CloseUp,,Glamour, Plaza kvinna, Surfing, Aftonbladet Click, Borlänge Tidning, Zodiaq, Filucca Lou, Marabou Twist, Krav, Frisörcentum, Restylane, Nokia, Filucca Lou, Molanders, LO-TCO, Sellstor, Mirabling, BaoBao Goldwell, Joico,Nivea, Stockholm Fashion week, Rookies& Players show, Frey Wille show, Haganäs Wedding Fair, Gammelgården Wedding Fair, Torsång Wedding Fair, Peace & Love, Kamelot, Pandora, Nordman, Regina Lund, Panetoz, Victoria Moralez,Pain, Korea, Carin Da Silva, J-Son, Carina Rylander, Katatonia, Anki Edvinsson, Cinna Christina Bromander.
Kolla in hennes bilder här!

Ibiza Bäckström studerade hos oss i Malmö och har nu återvänt till Sverige efter en period i England. Spana in hennes grymt häftiga jobb via hennes hemsida.

Josefin Scherdin avslutade sin utbildning 2006. Idag är hon kontrakterad av agenturen Mikas. Kolla in hennes portfolio här.

Marika Sernfält gick Makeupstudions utbildning i Borlänge och blev klar i oktober 2008. Hon har redan hunnit göra jobb för Elle Bulgaria, Elle Czech republic, Elle India, Femina Fashion Switzerland, Self China, Marie Claire India, Cosmogirl Hong Kong.

Tallee Savage är vår rocktjej. Kolla in hennes grymt häftiga bilder här!

Anne Hanson är eleven som gick ut från Makeupstudions utbildning tidigt 2000tal för att sedan återvända våren 2006, utbilda sig till lärare och vara med om att starta upp Makeupstudion Education i Malmö. Anne har också varit i London i 2 år och frilansat för bland annat London Fashion Week. 2014 vann hon också SM i Makeup.

Yenifer Rojas Sanchez
Yenifer är en av våra flitigaste f d elever och frilansar jämt när hon inte jobbar för Bobbi Brown. På hennes klientlista finns en stor blandning av tv- och reklamjobb för: Svenska Dagbladet, Del Monte, Goldwell, Lugna Favoriter, Kanal 5, TV6, TV3, Baluba Televison, Rix Morgonzoo, NRJ, Radio 1, Bandit Radio och The Voice. Sen har hon jobbat med modevisningar och/eller modeplåtningar för Beckmans, Tillskärarakademin, märket Sofifi, Cosmopolitan, SOLO, Frida, gjort look books inför Fashion Week och även jobbat som masköransvarig på Fjäderholmsteatern. Dessutom jobbar hon med artister som Danny Saucedo, Stiftelsen, E.M.D, Ulrik Munther, Frida Hyvönen, Sean Banan, Sissela Kyle, Petter, Lazee & RobnNino, kanadensiska Amelia och Ely. Vidare har hon arbetat med plåtningar för Bingo Rimér och Peter Svenson – en Los Angelesbaserad modefotograf. På tal om Los Angeles har hon också jobbat som chefsmakeupartist för svenska laget som tävlade i World Championships of Performing Art i Los Angeles.