fbpx

Birgitta Lagerholm Vd och grundare av Makeupstudion Education

Makeupstudion Education grundades 1996 av Birgitta Lagerholm. Birgittas egen karriär inom makeup startade när hon redan som nioåring höll sminkskola för sina kompisar på en klassresa. Redan då visste hon att det var det hon ville hålla på med. Alltså styrdes stegen på tidigt 1990tal mot TV-branschen där hon började jobba på Wegelius TV. Där lade hon all fritid på att vara med på alla inspelningar där hon höll till i sminklogen och sög till sig ALL kunskap som fanns att hämta. Sedan gick hon över till Trash TV och ganska direkt därefter fick hon börja sminka egna produktioner. När Trash TV såldes till Strx frilansade Birgitta i fortsättningen för dem och produktionerna har avlöst varandra för TV3, TV1000, TV6, TVG och ZTV. Några namn att nämna som Birgitta har sminkat är: Robert Aschberg, Hasse Aro, Peter Siepen, Emma Wiklund, Agneta Sjödin, Renée Nyberg, Kristin Kaspersen, Rolf Lassgård, Stefan Sauk, Tone Bekkestad, Peter Wahlbeck, Henrik Schyffert, Johan Glans, Lars Ohly, Pernilla och Niklas Wahlgren och många, många fler. Vid sidan om, jobbade Birgitta även med en mängd reklam och modevisningsuppdrag har kunder som Goldwell, Adidas, Paul Mitchell, Miss World, Amelia, Ericsson, Marabou, Microsoft, Ikea, Aftonbladet och King Magazine, för att bara nämna några, på klientlistan. Efter att ha jobbat som makeupartist i flera år valde hon att gå en utbildning för att också kunna ståta med ett officiellt diplom. Det blev starten på en fantastisk resa.

Den resan inbegriper nu, över 20 år senare, både utbildningar och jobb i Sverige, New York och i Hollywood. Idag är hon en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika utbildare av makeupartister. Bland annat har hon föreläst om makeup i New York på Parsons – kända från TV3s Project Runway och även gjort ett flertal makeuptutorials för Kanal 5 som sändes i NRJs morgonshow. Hennes elever har gjort jobb för både London, Köpenhamn, Gambia och Stockholm Fashion Week. De har jobbat för uppdragsgivare som Vogue, Ellegalan, SVT, TV3, TV4, Kanal 5, Damernas Värld, Elle, Cosmopolitan, Melodifestivalen och många, många fler. Och – 2010 släpptes Birgittas lärobok “Yrke: Makeupartist” ut och idag används den på närmare 100 gymnasieskolor i hela Sverige.

Utbildad i Hollywood
Ända sen starten är Makeupstudion Education en av Sveriges ledande skolor med professionella makeupartist- och hårstylistutbildningar förlagda till skolor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under den här tiden har Birgitta hela tiden insett värdet av att vidareutbilda sig. Under 1999 överlät Birgitta skolan till en av sina kollegor och åkte över till Hollywood för vidareutbildning på Joe Blasco School of Make Up. Samtidigt jobbade hon extra med film, reklam och som privat makeupartist åt en norsk miljonärsdotter i Beverly Hills.

Konstskola/Projektledning/Reklam/Marknadsföring/Juridik/Affärsstrategi
Vid sidan av sitt arbete med skolan har Birgitta hela tiden fördjupat sig i utbildningar som direkt kan kopplas till Makeupstudions egen utbildning och på så sätt förbättra den. Under årens lopp har hon studerat skissteknik på Stockholms Konstskola samt fotografering, reklam, projektledning och marknadsföring på Stockholms Folkuniversitet – Ämnen som vi verkligen kan se att kom till nytta vid uppbyggnaden av skolans teoretiska material inför delarna som berör karaktärsuppbyggnad, fotografering och elevens egen marknadsföring och karriärstrategi.

Under hösten 2010 vidareutbildade sig Birgitta vidare inom affärsstrategi och försäljning på Academy of Excellence. Det gör att hon har kunnat tillföra utbildningen ytterligare en dimension när det gäller att få ut eleverna i arbetslivet. Birgitta har också suttit med i juryn för Årets Säljare när den tävlingen går av stapeln på Stockholmsmässan. Att som makeupartist kunna sälja in sig själv är ju A och O så även där kan Birgitta hjälpa till på ett hörn!

Internationellt Certifierad Coach
Birgitta är även utbildad på Skandinaviska Ledarhögskolan till Internationellt Certifierad Coach. Det gör att den pedagogik som Birgitta har byggt upp för oss på Makeupstudion Education är helt unik i sitt slag. Utöver att ”bara” lära sig tekniken för att lägga olika typer av makeup lär sig eleverna, via coachingtekniken, att hitta sina egna resurser och värderingar, att lägga upp målrelaterade handlingsplaner och hur man skapar uppdragsstrategier samt vårdar det egna varumärket. Det ger eleverna en enorm fördel inför steget ut i arbetslivet.

Mental träning
Birgitta har, från sina år inom idrotten, med bakgrund inom tre(!) olika landslag, ett mycket stort intresse för mental träning. Följaktligen inlemmas även det med jämna mellanrum i utbildningen så att eleverna hela tiden får jobba med sin självbild, sina mål och sitt självförtroende. Tack vare detta kan vi se att elevernas prestationer under skoltiden – men också efter avslutad utbildning, går upp markant!

Syftet med utbildningen
Birgittas högsta ambition är att skolans elever ska komma ut som ”Top Of The Line” inom makeupbranschen. Ända sedan skolstarten 1996 har Birgitta hela tiden jobbat framåt för att förbättra utbildningen och höja lärarnas kompetens. Med tanke på hur duktiga och nöjda eleverna blir är det ingen tvekan om att hon hela tiden jobbar åt rätt håll! Att vi dessutom rekommenderas av tunga namn som Cosmopolitan och Stockholmsgruppen – en av Nordens största modellagenturer – torde ju vara ett bevis på att vi verkligen gör det vi ska på ett riktigt bra sätt!


BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X