fbpx

LEKTIONSUPPLÄGG

Tydlighet och struktur är våra ledord när det gäller lektionerna. Allt för att ge dig som elev bästa möjliga förutsättningar.  Föreläsning, bildvisning, diskussion, praktisk träning och en tydlig, konstruktiv feedback är vad du har rätt att förvänta dig av oss. När du pluggar på vår makeupartistutbildning är lektionerna uppbyggda på ett speciellt sätt.  

Diskussion
Vi börjar med ett diskussionsförhör och repetition av föregående lektion. På så sätt tränas du i att tänka till en gång extra istället för att bara lära dig något utantill.

Föreläsning och bildvisning
Dagens lektion redogörs alltid genom en föreläsning och med tydliga bilder. Du förväntas anteckna och även ställa frågor om du inte förstår.

Praktisk demo
Därefter är det en praktisk genomgång där läraren tydligt visar dig vilken teknik du ska använda för de olika momenten. Vi förväntar oss att du hela tiden för noggranna anteckningar som du sedan renskriver och lämnar in till oss för kontroll att du har förstått allt rätt.

Praktisk träning
När genomgången är klar är det praktisk träning. I vissa fall övar eleverna på varandra och i vissa fall använder man modell. Du, som elev, ansvarar för att boka dina egna modeller men skolan har en Facebookgrupp där man lätt kan söka modeller till de datum som är aktuella.

Bedömning och feedback
Bedömningen sker efter två principer. Vid ny teknik kör vi med microbedömningar. D v s – läraren rör sig runt i klassrummet och kontrollerar samt instruerar dig hela tiden så att teknikerna används och lärs in på ett korrekt sätt. Andra lektioner kan handla mer om uppdragsförståelse och eget ansvar. Då är det viktigt att du arbetar utifrån de instruktioner du har fått från början och att du försöker lösa de eventuella problem som uppstår utan inblandning från läraren. Detta för att du ska ha en större säkerhet när du väl är ute på jobb utan hjälp och när problem faktiskt inträffar. När du är klar med din makeup får du bedömning och konstruktiv kritik av din lärare.

Läroportal
Birgitta Lagerholm, som startade Makeupstudion – FÄRG Academy, skrev läroboken Yrke: Makeupartist. Den används idag på närmare 100(!) olika stylistgymnasier över hela Sverige. Boken är nu överlagd på en onlineportal som är fullproppad med alltifrån bokens texter till bilder, pictorials, tutorials, övningar, face charts och mood boards. Materialet uppdateras och är alltid aktuellt. Du kommer också att sammanställa ett kunskapsmaterial. Det kommer att innehålla dina renskrivna anteckningar, dina referensbilder, mallar för tidsscheman till hår- och modevisningar, mallar till sminkkort för filminspelningar och olika fördjupningsuppgifter som du kommer att utföra.

Fotografering och ljussättning
För att få en bra ingång i branschen krävs det både teoretisk och praktisk träning. Därför jobbar vi kontinuerligt med foto av dina makeuper i olika ljussättningar. På så sätt lär du dig direkt, på riktigt, hur makeupen påverkas i olika ljussättningar och slipper obehagliga överraskningar när du gör ditt första jobb.


BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X