fbpx

PERSONAL

BIRGITTA LAGERHOLM – Grundare, Vd och utbildningsansvarig
Birgitta Lagerholm, är makeupartisten som 1993 drömde om att ha en egen skola. 1996 förverkligade hon drömmen och startade Makeupstudion. Nu, över 20 år senare med utbildningar och jobb i Hollywood och New York bakom sig, är hon en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika utbildare av makeupartister. Bland annat har hon föreläst om makeup vid fotograferingar i New York på Parsons – kända från Project Runway på TV3 och även gjort ett flertal makeup-tutorials för Kanal 5. Hennes elever har gjort jobb för både London, Köpenhamn, Gambia, Paris, New York och Stockholm Fashion Week. De har jobbat för Ellegalan, SVT, TV3, TV4, Kanal 5, Damernas Värld, Elle, Cosmopolitan och många, många fler.

Hösten 2010 blev Birgitta historisk genom, att efter långt, hårt arbete äntligen få yrket makeupartist erkänt som ett hantverk av Sveriges Hantverksråd. Därmed ges makeupartisterna, precis som frisörerna en chans att ta gesällbrev. Detta innebär naturligtvis en enorm prestigehöjning av yrket!

Idag är Birgitta först med att utbilda makeupartistlärare för gymnasieskolan och 2010 kom även hennes efterlängtade lärobok YRKE: MAKE UP ARTIST ut. Den boken används idag på alla våra skolor samt på en mängd gymnasieskolor över hela Sverige. Vill du nå Birgitta mailar du på kontakt@makeupstudion.com

Läs mer om Birgittas bakgrund här.

ANYA EKLUNDH – Lärare Stockholm samt chefsmakeupartist för .FÄRG Collection
Anya arbetar sedan hösten 2007 för Makeupstudion .FÄRG College Of Makeup & Hair. Vid sidan om sitt läraryrke arbetar Anya även som frilansande makeupartist med jobb för bland annat Stockholm Fashion Week, Versace, Karen Millen, Top Model of the World, Panos Emporio, Isadora, Wrangler, Kanal 5, Dansbandskampen, Josephine Crawford, Hanna Hedlund, Anna Book, Sanna Bråding och Petra Mede. På senare tid har även Linda Lampenius upprepade gånger återkommit till hennes sminkstol. Sen 2013 är Anya också chefsmakeupartist för vårt makeupmärke .FÄRG Collection – kolla här för att se alla hennes sinnessjukt coola mejker för .FÄRG till vår blogg.

Anya har under olika kortare perioder även arbetat som utbildare av personal på L’Oreal och har dessutom vidareutbildning i produktkunskap för Biotherm, Nivea, L’Oreal, IDmakeup samt Makeupstudions egna kosmetikamärke; .FÄRG Collection

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Härdplastutbildning
Hårstyling
Specialeffekter
Hudvård
Kosmetikakemi

Du når Anya via hennes mail: anya@makeupstudion.com

LOTTEN ATTLIN – Lärare och Creative Artist i Stockholm
Lotten är både makeuplärare och creative artist för .FÄRG Collection. Det innebär att hon både jobbar som makeupartist men också planerar/fotar och filmar material för .FÄRG Collections reklammaterial. På hennes klientlista finns också en stor blandning av tv- och reklamjobb för uppdragsgivare som Sveriges Television, TV4, Kanal 5 och TV6. Hon har sminkat för både trailers, pressfotograferingar och program för produktioner som Karatefylla, Körslaget, Kristallengalan, Sommarlov, Sommarkväll och Almedalen.

Klientlistan i övrigt är lång och innehåller designernamn som Malmö Streetstyle, Projection.se, Aniv von Borche, Jenny Grettve, BACK, Cheap Monday, Rypa och Richmond Designs med otaliga jobb för både lookbooks, plåtningar och Fashion Week. Andra namn på klientlistan är Loreen, Estée Lauder, Isadora, Häst & Ryttare, Allt om Bröllop, Christoffer Appelqvist, Orkanlia och mängder med beauytshots.

Hon anses som mycket duktig och noggrann så lyssna noga för hon vet vad det vill säga att göra ett bra jobb som makeupartist ute i branschen.

Ämnen:
Makeup
Spraytan
Fransförlängning
Hårstyling
Specialeffekter

Du når henne på mail: lottenattlin@makeupstudion.com

GABRIELLA MANDAS – Lärare i Stockholm
Gabriella Mandas karriär som makeupartist och hårstylist började på Stylistprogrammet i Nässjö. Därefter gick hon vidare och utbildade sig upp till professionell makeupartist och hårstylist på Makeupstudion för att sedan 2016 genomgå en lärarutbildning i samma ämnen för Makeupstudion. Gabriella är lugn och mycket noggrann. Målmedvetet lotsar hon sina elever genom utbildningen mot en riktigt god kunskap och hög nivå. 

Gabriella har arbetat mycket både med TVproduktioner för SVT och TV4, som Let’s Dance Junior, Edit, Dessertmästarna mfl. Hon har gjort många modeplåtningar för Elite Models, Plaza Kvinnna och Stockholmsgruppen. På klientlistan har hon även kända personligheter som artisten Günther, Cecilia Lazár och Tony Irving samt företag som Five Sweden, Max Factor Nordics, Egencia, The Body Shop och Face Stockholm. Gabriella är även utbildad nagelteknolog.

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Hårstyling
Specialeffekter
Spraytan

TESS O’SULLIVAN – Lärare i Stockholm/Göteborg
Tess arbetar som resurslärare för både Makeupstudion och .FÄRG – det innebär att hon hoppar in om någon av de ordinarie lärarna blir sjuka samt att hon håller mycket kortare kurser för privatpersoner. Tess är också ansvarig för våra fransförlängningsutbildningar.

Utöver detta arbetar Tess som frilansande makeupartist med visningar, film, reklam och foto. På hennes klientlista finns bland annat: SF, Tele2, BRIS, Swingfly, Codie, Zitrus, October Stockholm, Bacall & Malo, Grammisgalan och många fler.

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Hårstyling
Specialeffekter
Spraytan

ERIKA BARCHÈUS ROJAS – Lärare och verksamhetschef Göteborg
Erika är från början utbildad dansare och danspedagog på Danshögskolan, Stockholm. Hon har över 19 års undervisningserfarenhet fr bl a hobbyskolor, gymnasieskolor (där hon även blev PBL utbildad) och yrkesutbildningar så som Balettakademien, Svenska Balettskolan, Performing Arts School. Sin första makeup- och hårstylistutbildning gick Erika redan 1993 och har sedan varit ansvarig för sminket för dess i stort sett alla dansproduktioner och modevisningar hon har jobbat med. 2011 kände hon att hon ville fördjupa sin kunskap och gick makeupartistutbildning på Makeupstudion .FÄRG College Of Makeup & Hair. Under de kommande åren fördjupade hon sig i yrket och arbetade som frilansande makeupartist men våren 2013 tog lärarintresset över igen och då gick hon vår lärarutbildning.
Hösten 2013 började hon jobba med sina första egna klasser.

Ämnen:
Makeup
Säljteknik
Starta eget
Specialeffekter
Härdplast
Hårstyling
Spraytan

Du når Erika via hennes mail: erikabarcheus@makeupstudion.com

IDA NILSSON – Verksamhetschef och lärare i Malmö
Ida Nilsson, 34, kom in i vår värld 2011. Då hade hon frilansat som makeupartist i burlesk- och den alternativa världen samt på en mängd synthfestivaler i ett flertal år med bas i både Sverige, Danmark och Tyskland. Utexaminerad från Teaterakademin 2002 är hon också mycket väl bevandrad i teaterns värld. 2011 kände hon suget efter ett officiellt diplom och sökte till oss. Hon gick enkelt ut med högsta betyg i alla ämnen och imponerade stort. Därefter gick hon vidare med vår lärarutbildning och är nu klar för tjänst från och med vt 2012.

Hennes cv innehåller bland annat jobb som plåtningar för, Anine Bing, Adina Ståhle, FÄRG, I am brand, Tivity , Mint, Aida Morina och Joss Åkesson. Ida har vidare jobbat med fotografer som , Monika Lundholm, Christiaan Dirksen,Erika Berthsjö, Sven Prim, Josefin Jönsson, Camilla Gewing-Stålhane, Kamila Maria Schneltser Pinilla, Benny Tillberg, Joakim Karlsson och Anna Mårtensso. Hon har gjort visningar för Köpenhamns Fashion Week 2012 och 2013, modedesignern Aniv von Borche, Sebastian Professional, Wella, Joss Åkesson, Goldwell, Lumene och modedesignern Jenny Grettve som blev oerhört omskriven för sin gerillavisning i samband med Stockholm Fashion Week. Malmö modenatt och Natalie Pereira är ytterligare namn på hennes klientlista. Filmerna Ida jobbat med är bland annat en zombiefilm för produktionsbolaget ”Rock on Pictures”, ett drama för Sleepless Moon Production samt reklamfilmer för CR Film, Mint, Wingland, MOOB, Rooftop Production och Way creative. Ytterligare uppdrag på hennes cv är:Lars Lundgren Stunt/specialeffekter, Kristallengalan, Eurovision Song Contest, Ikea-katalogen, Ikano bank, Smarter Communication magasin, SVT, Aller Media, Robert Pierre, Panduro  Modelive med Lars Wallin  i juryn samt Parsons school of design – New York.

Ida är ytterst noggrann och engagerad som lärare när det gäller allt som har med grund och beauty att göra. Dessutom, som grädde på moset är hon vansinnigt intresserad av allt som är lite utöver det vanliga, det som har att göra med både karaktärsmakeup, specialeffekter och hårförlängningar. Även om detta inte är en djupare del i vår utbildning så kan man säkert fråga snällt och få en hel del tips vägen.

Utöver den makeupartistlärarutbildning Ida har fått hos oss kan hon också genomgått en ledarutbildning från GRID. Helt enkelt en perfekt bakgrund för vår verksamhetschef i Malmö.

Vi är verkligen glada att Ida valde att ta sig tiden att gå igenom alla de utbildningar som vi kräver att man har för att man ska få jobba som lärare hos oss!

Ämnen:
Makeup
Hårstyling
Fransförlängning
Specialeffekter
Spraytanning

Du når Ida via hennes mail idanilsson@makeupstudion.com
Läs mer om Ida i denna artikel: http://malmo.lokaltidningen.se/skrackinjagande-hogtid-ger-henne-mycket-att-gora-/20151029/artikler/310299999/1293

MY ANNEMONE – Lärare i Malmö

My utbildade sig till makeupartistlärare 2014 hos oss och har en bred erfarenhet från makeupyrket. Hon har jobbat med bland annat IKEAs tre senaste kataloger och vid ett antal av deras olika fotograferingar. Hon har gjort promotionvideos för Umami Produktion – bl a ”Dressyrryttarna” och TVinspelningar som bland annat Körslaget för TV4 och långfilm “Det borde finnas regler” för Mint AB. My har även jobbat med tidningar som Sydsvenskan och Femina samtidigt som hon har frilansat som privat makeupartist för olika uppdrag inom bröllop och bal. Hon jobbar också aktivt som fransförlängare på Atelje 3 i Eslöv där hon bor.

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Hårstyling
Specialeffekter
Spraytanning

KAJSA BILLINGER – Lärare i Malmö

Kajsa är vår tredje lärare i Malmö och hon arbetar förutom sitt lärarjobb på Makeupstudion mycket som frilans med både visningar, fotograferingar, musikvideos och film på agendan. Kunder på Kajsas klientlista är bland andra
Madlady.se, Euroflorist, Goldwell , Lanza , Modelive , Eliza store Sweden, Casino Cosmopol, Musikhjälpen, Tjejmässan
Pride Helsingborg, Unga i grunden, Artqueen, Black Diamond, AstridE music, Ellinor Nielsen, Saldab, MOOB och många fler.

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Hårstyling
Specialeffekter
Spraytanning

ANGELICA FRANTZ – Utbildningskoordinator 
Angelica är utbildningskoordinator på Makeupstudion .FÄRG College Of Makeup & Hair. Det innebär att hon har kontroll på tillsatta studieplatser, inbetalningar och att hon alltid har svar på dina frågor när du ringer till skolan – om inte annat, tar hon reda på dem! Med en bakgrund som reseplanerare och ekonomistudier är Angelica den perfekta personen för att hålla ordning på och skapa struktur för oss kreativa själar! Angelica jobbar också mycket med inköp och upprättande av diverse olika rutiner.

Angelica är den som svarar på telefon: 08-640 79 01, du når henne även på angelicafrantz@makeupstudion.com

SANDRA SAMUELSSON – Marknadskoordinator och grafisk design
Sandra kom till Makeupstudion och .FÄRG i slutet av 2014 och är den som ansvarar för all strategi när det gäller reklam och marknadsföring. Dessutom är hon grafisk designer för allt material som rör Makeupstudion och vårt sminkmärke .FÄRG Collection. Inte nog med detta. Sandra fotar även en hel del, både produktbilder och rena modellfotograferingar.
Ibland föreläser Sandra om hur du tänker när det gäller marknadsföring via Facebook och Instagram.
Du når Sandra på sandrasamuelsson@makeupstudion.com

 

 

  

BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X