fbpx
FÅ HEM GRATIS KURSKATALOG

FÖRETAGETS PERSONAL

BIRGITTA LAGERHOLM
Vd och grundare

Birgitta Lagerholm, är makeupartisten som 1996 startade Makeupstudion Education. Nu, över 20 år senare med utbildningar och jobb i Hollywood och New York bakom sig, är hon en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika utbildare av makeupartister. Bland annat har hon föreläst om makeup vid fotograferingar i New York på Parsons – kända från Project Runway på TV3 och även gjort ett flertal makeup-tutorials för Kanal 5. Hennes elever har gjort jobb för både London, Köpenhamn, Gambia, Paris, New York och Stockholm Fashion Week. De har jobbat för Ellegalan, SVT, TV3, TV4, Kanal 5, Damernas Värld, Elle, Cosmopolitan och många, många fler.

Birgitta var först med att utbilda makeupartistlärare för gymnasieskolan och 2010 kom även hennes efterlängtade lärobok YRKE: MAKE UP ARTIST ut. Den boken är idag uppdaterad och används på alla våra skolor samt på en mängd gymnasieskolor över hela Sverige via en onlineportal – www.fargcollege.seLOTTEN ATTLIN
Makeuplärare och creative artist Stockholm

Lotten är både makeuplärare och creative artist för vårt makeupmärke FÄRG. Det innebär att hon både jobbar som makeupartist men också planerar/fotar och filmar material för FÄRGs reklammaterial. På hennes klientlista finns också en stor blandning av tv- och reklamjobb för uppdragsgivare som Sveriges Television, TV4, Kanal 5 och TV6. Hon har sminkat för både trailers, pressfotograferingar och program för produktioner som Karatefylla, Körslaget, Kristallengalan, Sommarlov, Sommarkväll och Almedal

Klientlistan i övrigt är lång och innehåller designernamn som Malmö Streetstyle, Projection.se, Aniv von Borche, Jenny Grettve, BACK, Cheap Monday, Rypa och Richmond Designs med otaliga jobb för både lookbooks, plåtningar och Fashion Week. Andra namn på klientlistan är Loreen, Estée Lauder, Isadora, Häst & Ryttare, Allt om Bröllop, Christoffer Appelqvist, Orkanlia och mängder med beauytshots.

Ämnen:
Makeup
Spraytan
Fransförlängning
Hårstyling
Specialeffekter

Du når henne på mail: lottenattlin@makeupstudion.com


Julia Persson
Lärare Malmö

Julia är vår tredje lärare i Malmö och hon arbetar förutom sitt lärarjobb på Makeupstudion mycket som frilans med både visningar, fotograferingar, musikvideos och film på agendan.

Julia är diplomerad makeupartist och har varit verksam med makeup på Instagram sedan flera år tillbaka. Ett flertal stora namn så som Violet Voss, Nyx, Inglot, Isadora, Makeupstore är märken som delat och använt sig av hennes bilder från just Instagram. Hon har gjort mängder av plåtningar, med bland annat fotografer så som Moe- Malmöfotografen, Kim Blomqvist, Isabella Wedin, Kaizen Original – Delavar. Utöver detta har hon jobbat med Tillskärarakademin,Tetra Pak och musikvideos. Hon jobbar även med Sweden Models och Nordic Models Agency. Julia jobbar också mycket på Makeupstore, där hon håller i kortkurser, bal- och brudsminkningar samt marknadsföring på sociala medier och planering.

Ämnen:
Makeup
Hårstyling
Spraytanning


ERIKA BARCHÉUS ROJAS
Verksamhetschef och lärare Göteborg

Erika är från början utbildad dansare och danspedagog på Danshögskolan, Stockholm. Hon har över 23 års undervisningserfarenhet fr bl a hobbyskolor, gymnasieskolor (där hon även blev PBL utbildad) och yrkesutbildningar så som Balettakademien, Svenska Balettskolan, Performing Arts School. Sin första makeup- och hårstylistutbildning gick Erika redan 1993 och har sedan varit ansvarig för sminket för dess i stort sett alla dansproduktioner och modevisningar hon har jobbat med.

2011 kände hon att hon ville fördjupa sin kunskap och gick makeupartistutbildning på Makeupstudion Education. Under de kommande åren fördjupade hon sig i yrket och arbetade som frilansande makeupartist men våren 2013 tog lärarintresset över igen och då gick hon vår lärarutbildning. Med en studiebakgrund inom psykologi – både utvecklings- och grupp, metodik och pedagogik känns hon trygg och stabil som lärare. Att hon dessutom har jobbat ett flertal år som butikschef gör att hon verkligen vet vad det innebär att arbeta i butik vilket kommer väl till pass när hon utbildar i nya delkursen Beauty Sales. Hösten 2013 började hon jobba med sina första egna klasser.

Som lärare är Erika noggrann, engagerad, passionerad och brinner för att inspirera och utveckla elever!

“Vissa elever säger dessutom att jag är rolig… Tror att det är för att jag inte är rädd att bjuda på mig själv” .

Exempel på klienter; MBEY Design, El Bastardo, show-/musikalartist Heidi Karlsson, höjdhopparen/livsstilcoach Emma Green, Svenska Balettskolan, Performing Arts School, Lind Models, Avenymodeller, NMG Models, Swing Models,  Unitart danskompani, K-Skate.

Ämnen:
Makeup
Säljteknik
Starta eget
Specialeffekter
Härdplast
Hårstyling
Spraytan

Du når Erika via hennes mail: erikabarcheus@makeupstudion.com


FRIDA PERSSON
makeuplärare Göteborg

Frida kombinerar sin lärartjänst hos oss på Makeupstudion med att både frilansa som mua och hoppa in som lärare i grundskolan. Hennes intresse för pedagogik såväl som coaching och personlig utveckling genomsyrar hennes lektioner på Makeupstudion och kortkurser för FÄRG.

Makeupjobben som frilans har bland annat innefattat fotograferingar, modevisningar, scenframträdanden och musikvideos likväl som sälj- och eventjobb. Hennes utbildning i ekonomi och marknadsföring hjälper henne att coacha våra elever när de ska starta eget. En av Fridas stora hobbys är foto, vilket märks under våra fotolektioner! Hennes klientlista består bla av:

Grazette, Goldwell, Greenworks produktionsbolag, Dear Friends reklambyrå, Feash Tea Films, Yesika, Anna Ninja, Ljuva Toner, Lööf Foundation, ENGEL, Ardell, UMG, ARTDOM.

Ämnen:
Makeup
Hårstyling
Spraytan
Säljteknik
Starta eget
Specialeffekter

Mail: fridaperzon@makeupstudion.com


RASMUS KALEIDOCOLOURS PETTERSSON
Modell, makeupartist, fotograf och resurslärare

Rasmus är makeupeleven som 2014 blev anställd redan halvvägs igenom utbildningen. Med sitt utseende, sina fantastiska sminkningar och sinne för ljussättning och fotografering är Rasmus den som ansvarar för att producera alla våra bilder.

Rasmus är också en duktig illustratör så det är Rasmus bilder du kommer att se i utbildningsmaterialet. När det behövs så hoppar Rasmus in och håller lektioner, både de längre för våra yrkesutbildningar och de kortare makeupkurserna för våra vanliga kunder.

Du når Rasmus på hans mail: kaleidocolours@makeupstudion.com


SANDRA SAMUELSSON
Marknadskoordinator och grafisk design

Sandra kom till Makeupstudion Education och FÄRG i slutet av 2014 och är den som ansvarar för all strategi när det gäller reklam och marknadsföring. Dessutom är hon grafisk designer för allt material som rör Makeupstudion och vårt sminkmärke FÄRG.

Inte nog med detta. Sandra fotar även en hel del, både produktbilder och rena modellfotograferingar. Ibland föreläser Sandra även om vad som gäller när det kommer till marknadsföring via Facebook och Instagram.

Du når Sandra på sandrasamuelsson@makeupstudion.com


ANGELICA FRANTZ
Utbildningskoordinator/inköpare

Angelica är utbildningskoordinator på Makeupstudion Education. Det innebär att hon har kontroll på tillsatta studieplatser, inbetalningar och att hon alltid har svar på dina frågor när du ringer till skolan – om inte annat, tar hon reda på dem!

Med en bakgrund som reseplanerare och ekonomistudier är Angelica den perfekta personen för att hålla ordning på och skapa struktur för oss kreativa själar! Angelica jobbar också mycket med inköp och upprättande av diverse olika rutiner.
Angelica är den som svarar på telefon: 08-640 79 01

Du når henne även på angelicafrantz@makeupstudion.com


ANYA EKLUNDH
Utbildningsansvarig och lärare Stockholm

Anya arbetar sedan hösten 2007 för Makeupstudion Education. Vid sidan om sitt läraryrke arbetar Anya även som frilansande makeupartist med jobb för bland annat Stockholm Fashion Week, Versace, Karen Millen, Top Model of the World, Panos Emporio, Isadora, Wrangler, Kanal 5, Dansbandskampen, Josephine Crawford, Hanna Hedlund, Anna Book, Sanna Bråding och Petra Mede. På senare tid har även Linda Lampenius upprepade gånger återkommit till hennes sminkstol.

Sen 2013 är Anya också chefsmakeupartist för vårt makeupmärke FÄRG.
Anya har under olika kortare perioder även arbetat som utbildare av personal på L’Oreal och har dessutom vidareutbildning i produktkunskap för Biotherm, Nivea, L’Oreal, IDmakeup samt Makeupstudions egna kosmetikamärke; FÄRG

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Härdplastutbildning
Hårstyling
Specialeffekter
Hudvård

Du når Anya via hennes mail: anya@makeupstudion.com


TESS O’SULLIVAN
Lärare Stockholm och Göteborg

Tess arbetar som resurslärare för både Makeupstudion och FÄRG vilket innebär att hon, förutom sina ordinarie lektioner, även hoppar in om någon av de ordinarie lärarna blir sjuka samt att hon håller mycket kortkurser för privatpersoner i FÄRGs butiker. Tess är också ansvarig för våra fransförlängningsutbildningar.

Utöver detta arbetar Tess som frilansande makeupartist med visningar, film, reklam och foto. På hennes klientlista finns bland annat: SF, Tele2, BRIS, Swingfly, Codie, Zitrus, October Stockholm, Bacall & Malo, Grammisgalan och många fler.

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Hårstyling
Specialeffekter
Spraytan

Du når Tess på thereseosullivan@makeupstudion.com


JOHANNA ROSA PERSSON
Lärare Göteborg

 

Johanna Rosa Persson är från Göteborg och påbörjade sin karriär oss på Makeupstudion under våren 2017 efter att bland annat ha bott och arbetat i Norge under några år.  

Hennes meriter innefattar allt ifrån fotograferingar, visningar, musikvideos till makeupen för en mängd olika livesettings. Ett urval av kunderna på hennes klientlista är:

Rut & Circle, idigdenim.se, Hannalicious x NA-KD, Emilie Briting x NA-KD, Zalando, Rebecca Stella, EUtoppmötet 2017, American Express, Textile Fashion Center, Fashion UP! Partille Cup, Gothia Cup, Webbdagarna, Apoteket Hjärtat Bengtsfors, Alektum, FAYT, Greenworks Television, Goldwell, NA-KD

Ämnen:
Makeup
Specialeffekter
Hårstyling
Spraytanning


IDA NILSSON
Verksamhetschef och lärare i Malmö

Ida kom till Makeupstudion 2011. Då hade hon frilansat som makeupartist i burlesk- och den alternativa världen samt på en mängd synthfestivaler i ett flertal år med bas i både Sverige, Danmark och Tyskland. Utexaminerad från Teaterakademin 2002 är hon också mycket väl bevandrad i teaterns värld. 2011 kände hon suget efter ett officiellt diplom och sökte till oss. Hon gick enkelt ut med högsta betyg i alla ämnen och imponerade stort. Därefter gick hon vidare med vår lärarutbildning och började som lärare 2012.

Hennes cv innehåller bland annat jobb som plåtningar för, Anine Bing, Adina Ståhle, FÄRG, I am brand, Tivity , Mint, Aida Morina och Joss Åkesson. Ida har vidare jobbat med fotografer som , Monika Lundholm, Christiaan Dirksen, Erika Berthsjö, Sven Prim, Josefin Jönsson, Camilla Gewing-Stålhane, Kamila Maria Schneltser Pinilla, Benny Tillberg, Joakim Karlsson och Anna Mårtensson.

Hon har gjort flertalet visningar för Köpenhamns Fashion Week, modedesignern Aniv von Borche, Sebastian Professional, Wella, Joss Åkesson, Goldwell, Lumene och modedesignern Jenny Grettve som blev oerhört omskriven för sin gerillavisning i samband med Stockholm Fashion Week. Malmö modenatt och Natalie Pereira är ytterligare namn på hennes klientlista.

Filmerna Ida jobbat med är bland annat en zombiefilm för produktionsbolaget ”Rock on Pictures”, ett drama för Sleepless Moon Production samt reklamfilmer för CR Film, Mint, Wingland, MOOB, Rooftop Production ,Way creative och CoolStuff. Ytterligare uppdrag på hennes cv är:Lars Lundgren Stunt/specialeffekter, Kristallengalan, Eurovision Song Contest, Ikea-katalogen, Ikano bank, Smarter Communication magasin, SVT, Aller Media, Robert Pierre, Grazette, Modelive med Lars Wallin  i juryn samt Parsons school of design – New York.

Ida är ytterst noggrann och engagerad som lärare när det gäller allt som har med grund och beauty att göra. Dessutom, som grädde på moset är hon vansinnigt intresserad av allt som är lite utöver det vanliga, det som har att göra med både karaktärsmakeup, specialeffekter och hårförlängningar. Ida har även genomgått en ledarutbildning från GRID.

Ämnen:
Makeup
Säljteknik
Starta eget
Specialeffekter
Härdplast
Hårstyling
Spraytan

Du når Ida via hennes mail idanilsson@makeupstudion.com


ANDUENA BAHTIRI
Resurslärare Malmö/Influencer Instagram

Anduena har sedan 2016 varit en framgångsrik influencer med många 1000tals följare via Instagram. Anduena kom till Makeupstudion 2017 och jobbar nu som resurslärare både för de stora utbildningarna och de mindre makeupkurserna.

Hon har gjort en mängd plåtningar med fotografer som David Möller, David Pahmp, Kim Blomqvist, Andreas Samuelsson, Isabell Wedin, Jennifer Forsberg, David Elg och Annette Welander med bland annat jobb för mode- och smyckeskollektioner och visningar för Larsson och Lange samt Hansa kompaniets vårvisning 2018 med flera. Man hittar även hennes jobb på panduro, Jfr.se och hårvisningar med Grazette. Anduena jobbar även med modellagenturer som MIKA och Nordic Model Agency.

Anduena är oerhört populär som privat makeupartist och jobbar regelbundet med mejker för med bal, fest och bröllop. Utöver det gör hon en hel del musikvideoinspelningar och hon jobbar även för oss i FÄRGs butik. Som influencer gör hon också samarbeten med märken som Sigma Beauty, BH-Cosmetics, Pixi Beauty. Vidare arbetar Anduena även för UMG och People Partner med bland annat L’Oreal som kund.MATTIAS NILSSON
IT-ansvarig

Det är Mattias du bör vara i kontakt med när det gäller ITfrågor
Mattias finns i Habo och således inte på Stockholmskontoret.

Du når honom på mattiasnilsson@makeupstudion.comBEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.

Dina uppgifter

Ämne

Vilken utbildningsort är du intresserad av?

Ditt meddelande

Genom att skicka detta formulär godkänner du att dina lämnade uppgifter lagras i vårt kontaktregister och att vi får skicka relaterad information till dig. Klicka här för mer information

X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.

Dina uppgifter

Ämne

Vilken utbildningsort är du intresserad av?

Ditt meddelande

Genom att skicka detta formulär godkänner du att dina lämnade uppgifter lagras i vårt kontaktregister och att vi får skicka relaterad information till dig. Klicka här för mer information

X