fbpx

FÖRETAGETS PERSONAL

BIRGITTA LAGERHOLM
Vd och grundare

Birgitta Lagerholm, är makeupartisten som 1996 startade Makeupstudion Education. Nu, över 20 år senare med utbildningar och jobb i Hollywood och New York bakom sig, är hon en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika utbildare av makeupartister.

Bland annat har hon föreläst om makeup vid fotograferingar i New York på Parsons – kända från Project Runway på TV3 och även gjort ett flertal makeup-tutorials för Kanal 5. Hennes elever har gjort jobb för både London, Köpenhamn, Gambia, Paris, New York och Stockholm Fashion Week. De har jobbat för Ellegalan, SVT, TV3, TV4, Kanal 5, Damernas Värld, Elle, Cosmopolitan och många, många fler.

Birgitta var först med att utbilda makeupartistlärare för gymnasieskolan och 2010 kom även hennes efterlängtade lärobok YRKE: MAKE UP ARTIST ut. Den boken är idag uppdaterad och används på alla våra skolor samt på en mängd gymnasieskolor över hela Sverige via en onlineportal – www.fargcollege.seERIKA BARCHÉUS ROJAS
Verksamhetschef och lärare Göteborg

Erika är från början utbildad dansare och danspedagog på Danshögskolan, Stockholm. Hon har över 23 års undervisningserfarenhet fr bl a hobbyskolor, gymnasieskolor (där hon även blev PBL utbildad) och yrkesutbildningar så som Balettakademien, Svenska Balettskolan, Performing Arts School. Sin första makeup- och hårstylistutbildning gick Erika redan 1993 och har sedan varit ansvarig för sminket för dess i stort sett alla dansproduktioner och modevisningar hon har jobbat med.

2011 kände hon att hon ville fördjupa sin kunskap och gick makeupartistutbildning på Makeupstudion Education. Under de kommande åren fördjupade hon sig i yrket och arbetade som frilansande makeupartist men våren 2013 tog lärarintresset över igen och då gick hon vår lärarutbildning. Med en studiebakgrund inom psykologi – både utvecklings- och grupp, metodik och pedagogik känns hon trygg och stabil som lärare. Att hon dessutom har jobbat ett flertal år som butikschef gör att hon verkligen vet vad det innebär att arbeta i butik vilket kommer väl till pass när hon utbildar i nya delkursen Beauty Sales. Hösten 2013 började hon jobba med sina första egna klasser.

Som lärare är Erika noggrann, engagerad, passionerad och brinner för att inspirera och utveckla elever!

“Vissa elever säger dessutom att jag är rolig… Tror att det är för att jag inte är rädd att bjuda på mig själv” .

Exempel på klienter; MBEY Design, El Bastardo, show-/musikalartist Heidi Karlsson, höjdhopparen/livsstilcoach Emma Green, Svenska Balettskolan, Performing Arts School, Lind Models, Avenymodeller, NMG Models, Swing Models,  Unitart danskompani, K-Skate.

Ämnen:
Makeup
Säljteknik
Starta eget
Specialeffekter
Härdplast
Hårstyling
Spraytan

Du når Erika via hennes mail: erikabarcheus@makeupstudion.com


 

RASMUS KALEIDOCOLOURS PETTERSSON
Modell, makeupartist, fotograf och resurslärare

Rasmus är makeupeleven som 2014 blev anställd redan halvvägs igenom utbildningen. Med sitt utseende, sina fantastiska sminkningar och sinne för ljussättning och fotografering är Rasmus den som ansvarar för att producera alla våra bilder.

Rasmus är också en duktig illustratör så det är Rasmus bilder du kommer att se i utbildningsmaterialet. När det behövs så hoppar Rasmus in och håller lektioner, både de längre för våra yrkesutbildningar och de kortare makeupkurserna för våra vanliga kunder.

Du når Rasmus på hans mail: kaleidocolours@makeupstudion.com


CORNELIA GADD
lärare

Lärare på Makeupstudion i Göteborg.

Mer info kommer snart.


FRIDA GARTRUP
lärare

Lärare på Makeupstudion i Malmö.

Mer info kommer snart.


SANDRA SAMUELSSON
Marknadskoordinator och grafisk design

Sandra kom till Makeupstudion Education och FÄRG i slutet av 2014 och är den som ansvarar för all strategi när det gäller reklam och marknadsföring. Dessutom är hon grafisk designer för allt material som rör Makeupstudion och vårt sminkmärke FÄRG.

Inte nog med detta. Sandra fotar även en hel del, både produktbilder och rena modellfotograferingar. Ibland föreläser Sandra även om vad som gäller när det kommer till marknadsföring via Facebook och Instagram.

Du når Sandra på sandrasamuelsson@makeupstudion.com


ANGELICA FRANTZ
Utbildningskoordinator/inköpare

Angelica är utbildningskoordinator på Makeupstudion Education. Det innebär att hon har kontroll på tillsatta studieplatser, inbetalningar och att hon alltid har svar på dina frågor när du ringer till skolan – om inte annat, tar hon reda på dem!

Med en bakgrund som reseplanerare och ekonomistudier är Angelica den perfekta personen för att hålla ordning på och skapa struktur för oss kreativa själar! Angelica jobbar också mycket med inköp och upprättande av diverse olika rutiner.
Angelica är den som svarar på telefon: 08-640 79 01

Du når henne även på angelicafrantz@makeupstudion.com


ANYA EKLUNDH
Utbildningsansvarig och lärare Stockholm

Anya arbetar sedan hösten 2007 för Makeupstudion Education. Vid sidan om sitt läraryrke arbetar Anya även som frilansande makeupartist med jobb för bland annat Stockholm Fashion Week, Versace, Karen Millen, Top Model of the World, Panos Emporio, Isadora, Wrangler, Kanal 5, Dansbandskampen, Josephine Crawford, Hanna Hedlund, Anna Book, Sanna Bråding och Petra Mede. På senare tid har även Linda Lampenius upprepade gånger återkommit till hennes sminkstol.

Sen 2013 är Anya också chefsmakeupartist för vårt makeupmärke FÄRG.
Anya har under olika kortare perioder även arbetat som utbildare av personal på L’Oreal och har dessutom vidareutbildning i produktkunskap för Biotherm, Nivea, L’Oreal, IDmakeup samt Makeupstudions egna kosmetikamärke; FÄRG

Ämnen:
Makeup
Fransförlängning
Härdplastutbildning
Hårstyling
Specialeffekter
Hudvård

Du når Anya via hennes mail: anya@makeupstudion.com


IDA NILSSON
Verksamhetschef och lärare i Malmö

Ida kom till Makeupstudion 2011. Då hade hon frilansat som makeupartist i burlesk- och den alternativa världen samt på en mängd synthfestivaler i ett flertal år med bas i både Sverige, Danmark och Tyskland. Utexaminerad från Teaterakademin 2002 är hon också mycket väl bevandrad i teaterns värld. 2011 kände hon suget efter ett officiellt diplom och sökte till oss. Hon gick enkelt ut med högsta betyg i alla ämnen och imponerade stort. Därefter gick hon vidare med vår lärarutbildning och började som lärare 2012.

Hennes cv innehåller bland annat jobb som plåtningar för, Anine Bing, Adina Ståhle, FÄRG, I am brand, Tivity , Mint, Aida Morina och Joss Åkesson. Ida har vidare jobbat med fotografer som , Monika Lundholm, Christiaan Dirksen, Erika Berthsjö, Sven Prim, Josefin Jönsson, Camilla Gewing-Stålhane, Kamila Maria Schneltser Pinilla, Benny Tillberg, Joakim Karlsson och Anna Mårtensson.

Hon har gjort flertalet visningar för Köpenhamns Fashion Week, modedesignern Aniv von Borche, Sebastian Professional, Wella, Joss Åkesson, Goldwell, Lumene och modedesignern Jenny Grettve som blev oerhört omskriven för sin gerillavisning i samband med Stockholm Fashion Week. Malmö modenatt och Natalie Pereira är ytterligare namn på hennes klientlista.

Filmerna Ida jobbat med är bland annat en zombiefilm för produktionsbolaget ”Rock on Pictures”, ett drama för Sleepless Moon Production samt reklamfilmer för CR Film, Mint, Wingland, MOOB, Rooftop Production ,Way creative och CoolStuff. Ytterligare uppdrag på hennes cv är:Lars Lundgren Stunt/specialeffekter, Kristallengalan, Eurovision Song Contest, Ikea-katalogen, Ikano bank, Smarter Communication magasin, SVT, Aller Media, Robert Pierre, Grazette, Modelive med Lars Wallin  i juryn samt Parsons school of design – New York.

Ida är ytterst noggrann och engagerad som lärare när det gäller allt som har med grund och beauty att göra. Dessutom, som grädde på moset är hon vansinnigt intresserad av allt som är lite utöver det vanliga, det som har att göra med både karaktärsmakeup, specialeffekter och hårförlängningar. Ida har även genomgått en ledarutbildning från GRID.

Ämnen:
Makeup
Säljteknik
Starta eget
Specialeffekter
Härdplast
Hårstyling
Spraytan

Du når Ida via hennes mail idanilsson@makeupstudion.com


JOSEFIN ANDERSSON
lärare

Lärare på Makeupstudion i Stockholm.

Mer info kommer snart.


JOHANNA ROSA PERSSON
Lärare Göteborg

Johanna Rosa Persson är från Göteborg och påbörjade sin karriär oss på Makeupstudion under våren 2017 efter att bland annat ha bott och arbetat i Norge under några år.  

Hennes meriter innefattar allt ifrån fotograferingar, visningar, musikvideos till makeupen för en mängd olika livesettings. Ett urval av kunderna på hennes klientlista är:

Rut & Circle, idigdenim.se, Hannalicious x NA-KD, Emilie Briting x NA-KD, Zalando, Rebecca Stella, EUtoppmötet 2017, American Express, Textile Fashion Center, Fashion UP! Partille Cup, Gothia Cup, Webbdagarna, Apoteket Hjärtat Bengtsfors, Alektum, FAYT, Greenworks Television, Goldwell, NA-KD

Ämnen:
Makeup
Specialeffekter
Hårstyling
Spraytanning


MATTIAS NILSSON
IT-ansvarig

Det är Mattias du bör vara i kontakt med när det gäller ITfrågor
Mattias finns i Habo och således inte på Stockholmskontoret.

Du når honom på mattiasnilsson@makeupstudion.comBEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X