fbpx

Aktuell intervju – Emelie Ödman

Emelie Ödman utbildades sig hösten 2003 på Makeupstudion.

Har du nått dit du drömde om när du påbörjade utbildningen?
Målet jag hade när jag gick i skolan har jag definitivt nått, men jag slutar aldrig sätta upp nya

Hur stämde verkligheten överens med det du hade trott innan du började jobba?
Verkligheten var tuff och hård, precis som jag förväntade mig. Däremot tycker jag inte det var någon överraskning utan jag var beredd på att behöva kämpa, det måste man räkna med.

Vilket har varit ditt roligaste jobb?
Det absolut roligaste uppdraget..hmm..jag tycker alla jobb är superkul så det är extremt svårt att välja ett. Men ett av de senaste jobben jag gjort var 6 kortfilmer/reklamspotar åt Disney Channel där jag förutom att ha hand om smink och hår även hade hand om stylingen. Det var en utmaning då jag oftast “bara” sköter smink och hår, men det var otroligt kul att jobba med alla talangfulla barn (och vuxna) och det fantastiska teamet.

Hur marknadsför du dig?
Jag ser till att berätta för alla nya bekantskaper vad jag jobbar med, på så sätt har mitt kontaktnät skapats och byggts på. Det finns alltid någon som känner någon som känner någon…osv.

Hur tänker du när du är ute på ett jobb och hur uppför du dig där?
Väl på jobb är jag superglad, tillmötesgående och lätt att jobba med.

Vad kan du berätta om branschen?
Branschen som helhet är oförutsägbar och det krävs ett driv, enorm vilja och självklart en talang för yrket och kunna hantera alla typer av människor för att kunna lyckas! Plus ett gott självförtroende och skinn på näsan!

Hur skulle ditt drömuppdrag se ut?
Mitt drömuppdrag är att få sköta sminket till en musikvideo för en av de största världsstjärnorna, Beyonce vore inte fy skam.

Vilka kända personer har du sminkat?
Jag har sminkat bland annat; Anna Book, Carolina Gynning, Martin Timell ett par gånger, Lulu Carter vid ett par tillfällen, Moneybrother, The knife, Ernst Kirschteiger, Agneta Sjödin, Peter Magnusson, David Hellenius, Tobbe Trollkarl, Nassim Al-Fakir, Pia Johansson ett par gånger, Henrik Hjelt, Dr Alban, Killarna i EMD, Rami Shabaan,Leif Boork, Sean Banan

Är du nöjd med din utbildning på Makeupstudion?
Jag kan inte vara mer nöjd! jag jobbar ju med det idag och inom TV och reklam, precis som jag ville.

Vad är ditt råd till dem som drömmer om att jobba precis som du?
Mitt råd till blivande Makeupartister är att kämpa på och ta ingenting för givet, ta vara på ALLA kontakter, gå ut på så mycket praktik/jobb som möjligt under utbildningen och efter för att få så mycket erfarenhet som möjligt.

Vad har du fått för uppfattning att folk tycker om makeupartister från Makeupstudion?
Den generella uppfattningen är att branschen vet att makeupartister från Makeupstudion är seriösa, ambitiösa och extremt noga med hygienen. Och det vet jag är väldigt uppskattat!

189739


BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X