fbpx

Aktuell intervju – Karin Fröderberg

När utbildade du dig? Jag gick på Makeupstudion 2005, där jag utbildade mig till både makeupartist och hårstylist.

Har du nått ditt mål? Det har jag absolut gjort. Att jag gått på Makeupstudion har hela tiden varit en stor fördel eftersom skolan har sånt bra rykte, och det har lett till många olika jobb inom makeupbranschen.

Hur motsvarade verkligheten din utbildning på skolan? Förberedelsen på skolan inför olika jobb och situationer har varit kanon, och när jag kom ut i arbetslivet så kändes det som jag kunde allt om allt efter all hård drillning vi fick på skolan.

Du har ju bland annat jobbat med reklam som har visats i ELLE, berätta!
När jag blev erbjuden att göra en fotografering som skulle vara med i ELLE kunde jag inte tro att det var sant. Jag hade jobbat en hel del med en fotograf från Växjö. Till en början jobbade vi bara ihop med att göra snygga bilder som vi kunde ha i vår portfolie. Men efter ett par fotograferingar blev jag till frågade om jag ville vara med och göra mejk och hår till modesidorna i en Smålandstidning, Nöjes Nytt. Sen en vacker dag så kontaktade fotografen mig och berättade om ett reklamjobb. Det var ett företag som kontaktat fotografen, som skulle lansera en stövel. När dom berättade att bilderna skulle vara med i ELLE trodde jag först inte riktigt på det. Men när jag sedan åkte till Växjö för att ha ett möte med reklambyrån, fotografen och dom som lanserade stövlen, och vi satt i ett stort rum, runt ett stort bord och diskuterade, då började det gå upp för mig vad som var på gång. Vi diskuterade hurdana bilder det skulle vara, vilken miljö, vilken stil, hurdana modeller, olika platser att fotografera osv. Det var så kul att alla lyssnade på mig och mina förslag och ideér, även om jag kände mig väldigt liten runt det där bordet med alla människor.

Av alla uppdrag du har gjort, vilket har varit det absolut roligaste?
Bortsett från att jag haft med bilder i ELLE (som jag alltid skryter om när det snackas erfarenheter) så fick jag chansen att jobba som ansvarig makeupartist på en stor modevisning i Jönköping, med cirka 60 modeller. Vi var 8 makeup artister som var med och jobbade, men det var kul att vara den som hade ansvaret. Det var den största modevisning jag jobbat på och det var väldigt mycket stress. Jag jobbade från 7 på morgonen till 20 på kvällen, allt gick i ett och jag hann inte äta på hela dagen. Men det var förbaskat roligt.

Hur upplever du branschen som helhet? Det är en väldigt tuff bransch och det finns inte plats för många misstag. Vill man uppåt på stegen så funkar det nog inte att tro att man är ett proffs bara för man gått ut utbildningen med toppbetyg. Man får börja nerifrån med dom små jobben som nästa bara täcker utgifterna för materialet. På så sätt skaffar man sig kontakter, och jobben blir fler och fler.

Mitt drömuppdrag? Avant garde!!! Jag är helt galen i att överdriva.

Är du nöjd med din utbildning på Makeupstudion? Jag är mycket nöjd över att jag valde Makeupstudion som skola. Jag tittade runt på fler olika skolor innan jag bestämde mig för var jag ville gå. Och såhär i efterhand när man träffat massa andra mua och dom berättat om sina skolor, då vet jag att jag valde rätt. De små klasserna gjorde att man fick så mycket hjälp under utbildningen. Sen hade skolan så många kontakter, så redan under skoltiden fick vi jobba på modevisningar, fotograferingar mm. Så efter utbildningen har jag aldrig behövt känna mig orolig varesej jag gjort reklamjobb, modevisningar, bröllop, muskivideo inspelningar eller bara mejkat min lilla mamma till fest.

Så, vad är ditt tips till alla andra där ute som drömmer om att jobba som makeupartist? Ge inte upp! Visa dig alltid från din bästa sida. Var positiv och glad, skapa kontakter, förbered dig!! Ingen kan börja på topp, men rätt var det är så kommer jobben dyka upp. Ett jobb leder alltid till ett nytt om du gör bra ifrån dig

 

164373


BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X