fbpx

Intervju Helen Torsgården

Helen är näst i raden av tidigare elever som blir intervjuade. Här berättar hon om sin karriär och hur hon hamnade på VeckoRevyn som bloggare om makeup. Här under ser du också ett axplock av Helens bilder.

1. Var utbildade du dig?
Jag utbildade mig på Makeupstudion Education i Borlänge.

3. När utbildade du dig?
Jag började utbildningen i slutet på 2009 och blev klar i januar 2010 efter 3 månader intensiv utbildning.

4. Tycker du att du har nått det mål som du hade satt upp när du påbörjade utbildningen?
Jag har alltid älskat smink och har sedan jag varit liten alltid velat jobba med det. Så självklart har jag nått min dröm eftersom jag både jobbar med det och bloggar om skönhet som min hobby.

5. Hur motsvarade verkligheten din utbildning på skolan?
Det var ganska svårt att komma in i branschen, men jag tycker att man blev bra förberedd på det under utbildningen. Bara man vill så går allt och det är som sagt ett jätteroligt yrke.

6. Av alla uppdrag du har gjort, vilket har varit det absolut roligaste?
Jag tycker det mesta är jättekul. Men jag tror att musikvideoinspelningar och fotograferingar är roligast. Om jag ska välja ett så är det nog när jag sminkade till Mary Fay’s musikvideo till låten No More.

7. Hur har du gjort för att skapa kontakter och hitta jobb?
Jag kontaktade många fotografer, modeller även andra makeup artister och jobbade jättehårt under en tid för att lära känna nya människor i branschen. Jag hade fotograferingar inplanerat nästan varje helg, ibland flera. Jag lärde känna många i branschen, och de ledde till mycket mer. Kontakter är jätteviktigt! På så vis skapade jag också en stor portfolio att visa upp när jag sökte jobb.

8. Hur upplever du branschen som helhet?
Jag älskar branschen! Tycker verkligen att det är superkul att jobba som make up artist. Men det finns många make up artister och man måste verkligen vilja det och jobba hårt för att nå sina mål.

9. Har du gjort bort dig nångång ute på ett jobb?
En gång råkade jag blanda til en foundation lite fel, och min kund blev grön i ansiktet istället för lite gyllene som jag hade tänkt.

10. Vad är ditt drömuppdrag?
Jag har alltid velat sminka någon person som sticker ut när det gäller smink och styling. Någon som vågar! Där man får göra något riktigt spännande. Typ som Lady Gaga och Nicki Minaj.

11. Har du sminkat några riktigt kända personer?
Jag och några fler Make up artister sminkade THE ARK för en fotografering när de var och spelade på Peace & Love.

12. Hur upplevde du din utbildning på Makeupstudion Education?
Intensiv men så roligt! Mycket att ta in och tiden går jättefort. Jag lärde mig otroligt mycket och är jättenöjd med utbildningen.

13. Om du fick ge ett råd till blivande MakeupArtister, vilket skulle det vara då?
Våga göra fel. Bygg upp en bra portfolio och skaffa dig kontakter i branschen.

14. Hur skulle du sammanfatta det bästa med Makeupstudion Education?
Det bästa är att lärarna verkligen bryr sig om att man ska klara det. Och så gillade jag alla de praktikerna som man fick åka ut på. Då lärde jag mig massor! Superkul var det också.

15. Hur kom det sig att du började blogga för VeckoRevyn?
Jag bloggade först på blogg.se och det var endel sidor som hade kontaktat mig och frågat om jag ville blogga för dem, men jag kände inte helt att det var de jag sökt efter. Så jag väntade vidare och till slut så hörde vecko revyn av sig till mig och frågade om jag ville bli deras VIP skönhetsbloggare. Jag är ett stort fan av tidnigen så det var en självklarhet för mig.

16.Var får du inspiration ifrån till alla dina fina Dagens makeup?
Jag tänker smink hela tiden! Ser jag en blomma med fina färger så tänker jag alltid på det som en sminkning och vad jag kan göra utav det. Ibland känner jag bara för en färg och bygger min ide från den färgen. Men det är främst saker i min omgivning som ger mig inspiration.

 


BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X