fbpx

Intervju Marika Sernfält

Marika Sernfält gick Makeupstudions utbildning i Borlänge och blev klar i oktober 2008. Hon har redan hunnit göra jobb för Elle Bulgaria, Elle Czech republic, Elle India, Femina Fashion Switzerland, Self China, Marie Claire India, Cosmogirl Hong Kong

Tycker du att du har nått ditt mål?
Ja

Hur motsvarade verkligheten din utbildning på skolan?
Förutsättningarna på skolan är ju alltid optimala. Du har perfekt ljus, bra arbetsytor/stol, gott om tid o.sv. Det är sällan man råkar ut för det i verkligheten. Annars tycker jag att det man lärde sig är precis det man tillämpar i praktiken. Man har en riktigt bra grund att stå på. Vad man sen gör utav det är upp till varje individ..utvecklas vidare, eller fortsätta på grundnivån.

Av alla uppdrag du har gjort, vilket har varit det absolut roligaste? Hur fick du det? Oj, svår fråga… men eftersom jag är en sån person som lätt blir uttråkad när saker och ting börjar gå på rutin så måste jag nog säga att variationen är roligast. Jag skulle inte bara vilja sminka för plåtningar, eller bara hålla på med teater, eller bara sminka brudpar, utan det är den oändliga mixen som gör det så roligt. Och icke att förglömma; mötet med nya spännande människor.

Hur har du gjort för att skapa kontakter och hitta jobb? Jag har ju den fördelen att jag driver en butik med en stor kundgrupp redan, så det var relativt lätt att integrera makeup-biten i den befintliga rörelsen. Genom detta har jag fått mängder av makeuprådgivningar samt brud-och festsminkningar. Via skolan fick jag i samband med slutfotograferingen kontakt med Ryan Garrison, fotograf. Vi har under åren blivit goda vänner och gjort flertalet jobb ihop för olika tidningar. Som nyutbildad mua valde jag att istället för att annonsera, att vara med och dema på olika event för kvinnor. Ett mycket bra sätt att marknadsföra sig själv på !!! T.ex. hade Volvo en “tjejkväll” som jag var med på…. pratade länge med en kvinna som sen visade sig vara regissör, och det hela slutade med att hon till sommaren ringde och erbjöd mig att ansvara för smink och hår på en teateruppsättning. Detta har sen resulterat i fler jobb inom teatern. Sammanfattningsvis skulle jag nog vilja säga att man får inte vara rädd för att aktivt leta upp dom jobb man är intresserad av, ringa och fråga/presentera sig och föreslå/erbjuda etc.

Hur upplever du branschen som helhet?
Det är nog ganska tufft, tillgången är större än efterfrågan.

Du har ju gjort jobb för flera utländska tidningar. Skiljer det sig att jobba utomlands kontra Sverige? Önskar jag kunde svara på det, men jobben för dom utländska tidningarna är dessvärre gjorda här i Sverige.

Vad är ditt drömuppdrag? Ha ha … ja det måste ju bli att få vara delaktig i ett flashigt modereportage nånstans på andra sidan jordklotet då 🙂

Har du sminkat några riktigt kända personer? Nej, det vill jag nog inte påstå. En dek kända personer finns dock på listan: Emilia de Poret, Elin Kling ( stylist m.m. ), Ida Pyk (designer, utsedd till årets rookie av Svenska moderådet ), Anders Vejerud ( Ärkebiskop, han som vigde Prinsessan Viktoria & Daniel ) Ladies Night-killarna…

Vad är du mest nöjd med när det gäller din utbildning på MuS? Jag är mest nöjd med att det var en seriös utbildning med höga krav på eleverna.

Om du fick ge ett råd till blivande MakeupArtister, vilket skulle det vara då? Skaffa dig ett bra kontaktnät, det är A och O !!!

Kolla in Marikas portfolio här!


BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X